Wijngaarden

 

Wijngaard aan De Molen

Hier werd de eerste wijngaard aangeplant met een oppervlakte van een halve hectare. Niet alleen de ligging, maar ook de bodemstalen zijn veelbelovend. In deze wijngaard wordt voornamelijk geëxperimenteerd met verschillende druiven en snoeivormen. Op basis van de mogelijkheden die hier onderzocht worden kunnen de beslissingen genomen worden om de kwaliteit van de wijn te optimaliseren.

 

Wijngaard aan de Boshoek

Deze wijngaard met een oppervlakte van 1,3 hectare is gelegen aan de Boshoek & de Melkkuipstraat te Boechout, Aan de rand van het dorp is deze wijngaard prachtig gelegen en geniet hij zelfs van een microklimaat. De wijngaard ligt op een lichte helling. De bodem bestaat uit een lichte leemgrond met een kleiige ondergrond. Dit maakt de grond uitermate geschikt voor de Pinot Noir.

 

Wijngaard aan de Eekstraat

Deze wijngaard in Vremde is gelegen aan de kruising van de Millegemweg en de Eekstraat. Deze wijngaard met een oppervlakte van 1,5 hectare is iets lager gelegen dan de andere wijngaarden. De bodem bestaat voornamelijk uit zandleemgrond. Dit is de perfecte bodem voor de Auxerrois druif. Deze werd over de ganse oppervlakte aangeplant.

 

Wijngaard  aan de Mussenhoevelaan

Deze wijngaard met een oppervlakte van 5 hectare is gelegen aan de Mussenhoevelaan. Het oppervlaktewater zakt hier in de zomer tot min 15 meter, hoe meer moeite de  druivelaar moet doen om aan het water te geraken, hoe beter voor het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zandleem grond en lichte leemgrond. Er bevindt zich in deze grond een kalklaag die uit schelpen vanuit het tertiair bestaat. Zeer geschikt voor witte wijn, maar ook voor rosé en levende wijn.

 

Fiets langs onze wijngaarden

Met trots leiden we je via de fietsroute langs onze 4 wijngaarden. Pik de kaart op aan den Steenen Molen in Boechout. Spring op je fiets en ontdek het zelf, veel plezier!